757039.jpg

Pakkopullan Anja oli tehnyt pullataikinan KAHVIIN ja sitä lähdin nyt kokeilemaan! Oli ihan kivaa vaihtelua pullataikinaan! Pulla maistui miedosti kahvilta ja lapsetkin tykkäsivät kovasti. Ei-kahvinjuojienkaan ei siis tarvitse ohjetta säikähtää! ;-)

Tässä ohje kopsattuna. Itse sain tuosta ½ litran taikinasta 4 pitkoa.

3 dl  vahvaa kahvia (2 mitallista per kuppi)
2 dl  maitoa
50 g  hiivaa
1 muna
2,5 dl sokeria  (kahvi vaatii vähän enempi sokeria)
1 rkl  kardemummaa
1 tl  suolaa
13-14 dl  vehnäjauhoja
100 g  margariinia

Täyte:

n. 100 g margariinia
hienoa sokeria
kanelia

päälle: raesokeria tai kahviin tehty sokerivesikuorrute

Sekoita kahvi maitoon. Jäähdytä neste kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot hyvin taikinaan. Alustuksen loppuvaiheessa lisää sula rasva. Jätä kohoamaan. Taikina kohoaa ehkä vähän hitaammin kuin tavallinen pullataikina.

Leivo sitten korvapuusteiksi, tai laita pystyyn muffinivuokaan. Itse tein tälläkertaa pitkoja, eli leikkasin korvapuustitankoon viillot lähes poikki asti. Sitten kääntelin 'korvia' joka toisen aina toiseen suuntaan. Sitten taittelin pitkoksi. Kohota kunnolla! Pitkot paistetaan 175-200, korvapuustit 225.