672720.jpg

Jälleen kerran käyty Hellapoliisin arkistoilla ja jälleen löytyi todella ihana resepti! Tein nämä kummitädilleni viemisiksi, mutta katosi siitä päältä muutama omaan suuhunkin! ;-) Oli todella hyviä!

Käytin foliovuokia, kun taas Hellapoliisi oli käyttänyt muffinsivuokaa. Siinä tulee varmaankin vähän isompia, sillä foliovuokiin tuli yhdestä annoksesta 16 kpl. Muna-kerma-seosta jäi minulta vähän yli.

Tässä vielä resepti kopsattuna:
12 kpl

Taikina:

3 dl vehnäjauhoja
125 g margariinia
3 rkl vettä

Täyte:

140 g pekonia silputtuna
10-15 cm pätkä purjoa ohuina viipaleina
1/2 punainen paprika pieninä kuutioina
2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
50 g kanttarelli-sulatejuustoa tai muuta sulatejuustoa
suolaa
pippurisekoitusta
2 munaa
2 dl kermaa
2,5 dl juustoraastetta

 

Nypi rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi, liää vesi nopeasti sekoittaen.
Painele taikina muffinipellin voideltuihin koloihin pohjalle ja reunoille.

Kuumenna pannu, paista pekonit rapeiksi, lisää purjo, paprika ja valkosipuli, kääntele minuutti-pari.

Leikkaa sulatejuusto paloiksi, tiputa jokaisen pikkupiirakan pohjalle sulatejuustopala. Lusikoi paistettu täyte koloihin täytteeksi. Ripottele pinnalle basilikasilppua.

Sekoita kulhossa kerma, munat, mausteet ja juustoraaste, kaada täytteiden päälle.

Paista 200 asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla 20-25 minuuttia.